Menu Content/Inhalt
Naslovna arrow TV program
zima.jpg
TV program
Televizija E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 5
Autor GiPi   
Wednesday, 07 April 2010
televizija  Televizija predstavlja sredstvo (medij) masovne komunikacije. Namenjena je prenosu poruke iz jednog izvora (TV emitera), velikom broju krajnjih korisnika (gledalaca ili TV auditorijuma) sa ciljem da ih informiše, obrazuje, zabavi, ali takode i da utiče na njihov stav o nekoj temi ili ih ubedi u kvalitet nekog proizvoda ili usluge.
Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 10 January 2012 )
Detaljnije...
 
3G u televiziji E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 4
Autor Rade Marinković   
Sunday, 16 November 2008
Rezija Treća generacija mobilne telefonije UMTS, popularni 3G, omogućava direktno uključenje u TV program pomoću mobilnog telefona. Sada se pored reportera sa terena u TV program mogu uključiti i gledaoci od svojih kuća, bez korišćenja dodatne opreme. Novinari mogu da pošalju video signal sa neočekovanih događaja do TV emitera i uživo uključe u najnovije vesti i pre dolaska TV ekipe.

Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 10 January 2012 )
Detaljnije...
 
Osnovni pojmovi prenosa signala E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 3
Autor panta   
Tuesday, 01 July 2008
Digitalni signal možemo definisati kao sekvencu diskretnih, diskontinualnih naponskih impulsa. Svaki impuls predstavlja signalni element. Binarni podaci se  prenose kodiranjem svakog bita podataka u odgovarajući signalni element. Na sličan način, digitalni niz bitova se može kodirati u analogni signal kao sekvenca sigalnih elemnata, pri čemu svaki signalni elemenat, predstavlja impuls konstantne frekvencije, faze i amplitude.
Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 28 September 2010 )
Detaljnije...
 
Televizijski standardi E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 12
Autor Rade Marinković   
Tuesday, 17 June 2008
NTSC Matrica 
Zemaljski TV sistemi za emitovanje koriste amplitudnu modulaciju (AM) za emitovanje video signala. Danas su u primeni tri TV standarda:
 
NTSC (National Television System Committe),
PAL (Phase Alternation Line),
SECAM (Sequential Couleur á Memorie).
 
Kod sva tri sistema se prenosi luminentni signal (Y) i signali razlike boja: (R-Y) i (B-Y). Jedina razlika između ovih sistema je u načinu prenosa signala razlike boja, odnosno u kodiranju i dekodiranju.
 
Poslednji put ažurirano ( Tuesday, 10 January 2012 )
Detaljnije...