Menu Content/Inhalt
Naslovna arrow ADSL
lisce.jpg
ADSL
VDSL tehnologija E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 2
ADSL
Autor GiPi   
Monday, 07 June 2010
VDSL tehnologija - Very-high-data-rate digital subscriber line (ITU-T G.993.1) predstavlja trenutno najnoviju i najsofisticiraniju varijantu zasnovanu na DSL tehnologiji koja je razvijena u cilju prevazilaženja nedostaka karakterističnih za prethodne verzije ADSL pristupnih tehnologija.
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 16 March 2011 )
Detaljnije...
 
ADSL2 tehnologija E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 2
ADSL
Autor GiPi   
Friday, 23 April 2010
ADSL2 predstavlja familiju standarda koji su nastali kao potreba za povećanjem propusnog opsega PSTN (Public Switch Telephone Network) mreža neophodnih za zadovoljavanja intenzivnih aplikacija kao sto je IPTV. ADSL2 predstavlja početnu verziju koja je odobrena od strane ITU-a (International Telecommunication Union) 2003. godine i uključila je brojna poboljšanja u odnosu na originalni ADSL standard.
Poslednji put ažurirano ( Monday, 19 July 2010 )
Detaljnije...
 
ISDN E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 3
ADSL
Autor Rade Marinković   
Sunday, 07 December 2008
ISDN  Integrated Services Digital Network (ISDN) predstavlja digitalnu mrežu integrisanih usluga. Standard je definisan 1984. od strane međunarodne organizacije za standarde u oblasti telekomunikacija CCITT. ISDN koristi standardne telefonske linije tj. bakarne parice i transformiše ih u..

Poslednji put ažurirano ( Friday, 18 February 2011 )
Detaljnije...
 
Triple play E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 5
ADSL
Autor panta   
Friday, 04 July 2008
Triple play predstavlja tehničko rešenje prenosa signala koje se bazira na broadband pristupnim mrežama i Internet protokol tehnologijama sa ciljem da krajnjem korisniku obezbedi korišćenje tri osnovna servisa, i to: pristup Internetu, telefoniju zasnovanu na Internet protokolu (VoIP) i pristup video sadržajima na bazi IP -a (IPTV, PPV i VOD). Zbog  potrebe dopremanja velike količine podataka do krajnjeg korisnika pribegnuto je korišćenju širokopojasne mreže zasnovane na ADSL2+ tehnologiji ...
Poslednji put ažurirano ( Wednesday, 09 June 2010 )
Detaljnije...
 
ADSL tehnologija E-pošta
Vrednovanje korisnika: / 3
ADSL
Autor panta   
Tuesday, 20 May 2008
ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) tehnologija omogućava širokopojasni pristup Internetu, preko upredenih bakarnih parica javne telefonske mreže (PSTN), brzinama većim od brzina tradicionalanog pristupa putem klasičnog dial-up modema (28.8, 33.6 ili 56 Kbps za analognu, odnosno 64/128 Kbps za ISDN BRI liniju).
Poslednji put ažurirano ( Monday, 19 July 2010 )
Detaljnije...